9 Μαΐου 2014

Οι ΗΠΑ φοβούνται τον «Κουβανικό Στρατό με τις Άσπρες Μπλούζες»

Το καθεστώς των ΗΠΑ ανατριχιάζει όταν ακούει ότι κουβανοί γιατροί πάνε σε οποιοδήποτε μέρος της Λατινικής Αμερικής και ολόκληρου του κόσμου, για να προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες στους ταπεινούς και αβοήθητους που δεν είχαν  ποτέ πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη.

Η Ουάσιγκτον δεν μπορεί να κρύψει την δυσαρέσκειά της όταν οι επαγγελματίες του νησιού της Καραϊβικής, του επονομαζόμενου «Στρατού με τις Άσπρες Μπλούζες»  φτάνουν στην πιο απομακρυσμένη γωνιά του πλανήτη γη, για να προσφέρουν ένα από τα πιο θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, την ιατρική περίθαλψη.
Η αντίδραση της βορειοαμερικάνικης κυβέρνησης είναι πάντα η ίδια. Από την πρωτεύουσα της τρομοκρατίας το Μαϊάμι, αλλά και από άλλες πρωτεύουσες, κατηγορούν τους γιατρούς  του μεγάλου νησιού της Καραϊβικής ότι είναι μυστικοί πράκτορες,  δυσφημούν την τεχνική τους κατάρτιση (αναγνωρισμένη από όλους τους διεθνείς οργανισμούς του ΟΗΕ)  και προσπαθούν να στρέψουν εναντίον τους, τους  ντόπιους συναδέλφους τους.

Την ίδια στιγμή, Ο Λευκός Οίκος και οι ανατρεπτικές οργανώσεις σαν τον  «Αμερικανικό Οργανισμό για την Ανάπτυξη» (USAID), γνωστό για τις στενές του σχέσεις με την CIA, χρησιμοποιούν τα παραδοσιακά δεξιά κόμματα, τις συντεχνίες και τον συντηρητικό τύπο, για να εξαπολύσουν δυσφημιστικές εκστρατείες κατά των κουβανών γιατρών.

Αυτή η ιστορία επαναλήφθηκε στην Βενεζουέλα, στην Βραζιλία, στον Ισημερινό και την Βολιβία – για να αναφέρουμε μόνο λίγα παραδείγματα – και πρόσφατα  ξαναπαίχτηκε στο Περού, όπου πριν λίγες εβδομάδες έφθασε μια μικρή, με συμβουλευτικό ρόλο, ιατρική μπριγάδα από την Κούβα.

Από το Μαϊάμι, θύλακα της τρομοκρατίας και της επέμβασης στην Λατινική Αμερική,  ξεκίνησαν οι απροκάλυπτες επιθέσεις ενάντια στους κουβανούς επαγγελματίες στο Περού  και συνεχίστηκαν από ορισμένα ΜΜΕ της χώρας των Άνδεων, ΜΜΕ που ελέγχονται απόλυτα από ισχυρές οικονομικές δυνάμεις που οι ρίζες του ξεκινάνε από τις ΗΠΑ.

Σε αυτό το προπαγανδιστικό δίκτυο ενάντια στην Κούβα που διαστρεβλώνει την πραγματικότητα συμμετέχουν δεξιά κόμματα, χειραγωγημένοι «αφελείς» που παριστάνοντας «τις αθώες περιστερές»  προσβλέποντας σε πολιτικά ή οικονομικά οφέλη.

Κανένας από αυτούς – συμπεριλαμβανομένου και του «δημοκρατικού τύπου» δεν αναφέρεται ή τουλάχιστον να αναρωτιέται, πόσοι στρατιωτικοί των ΗΠΑ, «υπάλληλοι» του USAID ή άλλου τύπου  βορειοαμερικάνοι «σύμβουλοι» και  υπήκοοι κάθε ευρωπαϊκής χώρας, μπαινοβγαίνουν σαν στο σπίτι τους στην Λίμα (πρωτεύουσα του Περού).

Ούτε μιλάνε φυσικά για την έλλειψη πάνω από 6.000 εξειδικευμένων γιατρών  στο Περού και πολύ περισσότερο για την χειρονομία αλληλεγγύης από πλευράς του κουβανικού λαού στους σεισμούς του 1970 και του 2007, ούτε βέβαια για τους πάνω από 1.000 μέχρι στιγμής νέους Περουάνους που σπούδασαν  Ιατρική  στην Κούβα.

Λίγο τους ενδιαφέρουν οι Περουάνοι που δεν έχουν πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη ή απλά δεν μπορούν να την πληρώσουν με τα λιγοστά τους εισοδήματα.

Και φυσικά, το τελευταίο που ενδιαφέρει το καθεστώς των ΗΠΑ, είναι οι πολίτες της χώρας. Αυτό που τους ανησυχεί είναι το ανθρωπιστικό έργο,  και γι αυτό φοβάται, τον «Κουβανικό Στρατό με τις  ‘Άσπρες Μπλούζες».







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια