30 Απριλίου 2014

Ενωμένοι και Αποτελεσματικοί (Κάλεσμα CTC)

Eργαζόμενες και εργαζόμενοι

Εδώ και λίγες εβδομάδες  ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ΧΧ Συνεδρίου του CTC (Εργατικό Κέντρο Κούβας) στο οποίο εγκρίθηκαν σημαντικές αποφάσεις στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας καθώς και της δικής μας εργατικής οργάνωσης, για τις οποίες ήδη εργαζόμαστε για την υλοποίησή τους.

(Foto: Trabajadores)
Στα πλαίσια αυτής της ζωτικής σημασίας προσπάθεια, η Εθνική Γραμματεία του CTC  καλεί στην φετινή   εθνική επέτειο της 1ης Μάη, που γιορτάζουμε στον 55ο χρόνο του θριάμβου της Επανάστασης και στα 75 χρόνια από την ίδρυση του CTC, γεγονότα που αποτέλεσαν σταθμούς στην κατάκτηση της αδιάρρηκτης ενότητας των εργαζομένων και όλου του λαού, ενότητα που είναι τα γερά θεμέλια της Επανάστασης και η εγγύηση για το σταθερό και συνεχές  προχώρημα της.


Η ιστορία θέλησε να συμπέσουν αυτά τα σημαντικά γεγονότα με την συμπλήρωση τεσσάρων δεκαετιών από τον θάνατο του Lázaro Peña, του οποίου η ζωή, η σκέψη και το έργο συνεχίζουν να αποτελούν παράδειγμα και οδηγό στις σημερινές  γενιές των εργαζομένων και  συνδικαλιστών στην Κούβα, αλλά και πολύ πιο πέρα από τα σύνορά μας.

Ο φετινός γιορτασμός σηματοδοτεί την μάχη γα την ανάπτυξη  και αποτελεσματικότητα της οικονομίας μας , που θα ανεβάζει το επίπεδο και την ποιότητα ζωής του λαού μας, για έναν σοσιαλισμό βιώσιμο και με  ευημερία. Για την τελειοποίηση  των κρατικών σοσιαλιστικών επιχειρήσεων και την προώθηση των νέων μορφών οικονομικής διαχείρισης, για την επιβεβαίωση της κυριαρχίας και ανεξαρτησίας μας, συνυφασμένη με την διαφορετικότητα πεποιθήσεων και πολιτικών θέσεων, στον κοινό αγώνα με τους λαούς της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, για ένα μέλλον πιο δίκαιο και αλληλέγγυο μαζί με τους υπόλοιπους λαούς του κόσμου.

Καλούμε τις εργαζόμενες, τους εργαζόμενους, τις οικογένειές τους, όλο τον λαό, με το σταθερό τους βήμα  να κάνουν την γη να τρέμει, σε μια  παρέλαση λαϊκή και πολύχρωμη , που θα εισβάλει στις πλατείες, στις κεντρικές λεωφόρους, σε κάθε γωνιά της χώρας. Με την βεβαιότητα ότι κάθε κουβανός, οπουδήποτε κι αν βρίσκεται, θα πάλλεται από ενθουσιασμό για τις πιο βαθιές ρίζες του έθνους, καταδικάζοντας με τον πιο έντονο τρόπο τα βίαια επεισόδια σε διάφορες χώρες και κυρίως επιβεβαιώνοντας την υποστήριξή μας στην Μπολιβαριανή Επανάσταση, στον Τσάβες και στον συνταγματικό Πρόεδρο Nicolás Maduro.

Είμαστε ευχαριστημένοι γιατί έχουμε ανάμεσά μας τον René και τον Fernando, δύο από τους Πέντε  Ήρωες -  αγωνιστές ενάντια στην τρομοκρατία, και μαζί τους διακηρύττουμε ότι δεν θα ξεκουραστούμε ούτε λεπτό σε αυτή την μάχη, όσο οι  άλλοι τρείς, εξακολουθούν να παραμένουν άδικα φυλακισμένοι στις ΗΠΑ.

Μετατρέπουμε την Διεθνή Ημέρα των Εργαζομένων σε μια μέρα χαράς και αφοσίωσης στην δουλειά, σε μια ευκαιρία να αναγνωρίσουμε τους πιο ολοκληρωμένους εργαζόμενους, σε μια στιγμή για να δώσουμε χώρους για ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των διαφορετικών γενεών, που είναι, όπως εξέφρασε ο Πρώτος Γραμματέας του Κόμματός μας, άλλος ένας τρόπος να προωθήσουμε την πολιτική, οικονομική και κοινωνική μας ζωή.

Δηλώνουμε την απόλυτη και αμετάκλητη απόφασή μας να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την Επανάσταση και τα επιτεύγματά της, να επιδιώκουμε να οικοδομήσουμε το σοσιαλισμό  με την πεποίθηση ότι μόνο η ενότητα των εργαζομένων και του λαού της Κούβας, μαζί με το Κόμμα, τον  Φιδέλ και τον Ραούλ, θα μας επιτρέψουν να επιτευχθούν οι στόχοι της υλικής και πνευματικής ευημερίας, σήμερα, αύριο και για πάντα. Είμαστε  ήδη στην  Πρωτομαγιά!  Ζήτω οι Εργαζόμενοι!

Εθνική Γραμματεία Εργατικού Κέντρου Κούβας (CTC)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια