28 Απριλίου 2014

Φίλοι από όλο τον κόσμο θα συμμετέχουν στην γιορτή των εργατών στην Κούβα

Autor: Susana Lee | susana@granma.cu

Σχεδόν 1700 αντιπρόσωποι από 68 χώρες θα παρελάσουν μαζί με τον λαό μας  εκφράζοντας την αλληλεγγύη ,εκπροσωπώντας οργανώσεις και κοινωνικά κινήματα.  Πολλοί από αυτούς θα συμμετάσχουν στην Διεθνή Συνάντηση Αλληλεγγύης που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μάη.

Σε 1691 έφθασε ο αριθμός των εκπροσώπων Συνδικάτων, κοινωνικών κινημάτων και οργανώσεων αλληλεγγύης που έχουν επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους στον φετινό γιορτασμό της 1ης Μάη στην Κούβα. Παραδοσιακά, η μεγάλη αυτή παρουσία από το εξωτερικό είναι αποτέλεσμα των στενών σχέσεων των Κουβανικών Συνδικάτων (CTC) με τις  εργατικές οργανώσεις και του Ινστιτούτου Φιλίας των Λαών (ICAP)  με τις οργανώσεις και ομάδες αλληλεγγύης, που αποφάσισαν να ταξιδέψουν και να μοιραστούν με τον λαό μας την γιορτή της μέρας των εργαζομένων. Πολλοί από αυτούς είχαν προγραμματίσει εδώ και μήνες να πάρουν την άδειά τους αυτό το διάστημα και να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να καλύψουν τα έξοδα του ταξιδιού.


 Mέσω του CTC  συμμετέχουν 829 από 214 οργανώσεις, ξεχωρίζοντας η Ουρουγουάη με 158, η Αργεντινή με 107, η Βραζιλία με 93, η Κολομβία με 74, το Μεξικό με 65 και η Χιλή με 60. Η αμερικάνικη ήπειρος έχει την μεγαλύτερη αντιπροσωπεία  με 720 συμμετέχοντες από 24 χώρες.

Μέσω του  ICAP συμμετέχουν 862 φίλοι, οργανωμένοι σε 37 ομάδες από 26   χώρες από τις πιο διαφορετικές περιοχές του κόσμου. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει η συνήθης παρουσία της Πρωτομαγιάτικης Μπριγάδας με 214 μέλη.


Αν και οι περισσότερο από τους συμμετέχοντες θα παραμείνουν στην Αβάνα για να συμμετάσχουν στην παρέλαση στην Πλατεία της Επανάστασης, αυτή τη φορά, μερικοί  θα ταξιδέψουν  στην επαρχία για να πάρουν μέρος στις εκεί πορείες. Επίσης, μια μεγάλη εκπροσώπηση θα υπάρχει την επόμενη μέρα στην Διεθνή Συνάντηση Αλληλεγγύης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια