23 Απριλίου 2014

Νέο «χτύπημα» για να στραγγαλίσουν τον τουρισμό της Κούβας


Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε πρόστιμο 5,9 εκατομμυρίων δολαρίων σε ένα Ολλανδικό ταξιδιωτικό γραφείο, επειδή μετέφερε τα τελευταία χρόνια σχεδόν 45.000 ταξιδιώτες στην Κούβα, πράμα που κατά την βορειοαμερικάνικη λογική συνιστά παραβίαση του οικονομικού αποκλεισμού που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ στο νησί.

Σύμφωνα με το έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών, η εταιρεία CWT BV, θυγατρική της Ολλανδικής Carlson Wagonlit Travel,  το 2006 έλαβα κεφάλαια βορειοαμερικάνικης προέλευσης και με αυτό τον τρόπο υπάγεται στους νόμους του οικονομικού εμπάργκο και παρ όλα αυτά, συνέχισε να έχει «εμπορικές δραστηριότητες στις οποίες η Κούβα ή υπήκοοί της είχαν συμφέροντα».

Οι εταιρείες  One Equity Partners II και Chase Investment Travel  αναφέρθηκαν το 2010 σε κάποιες εμπορικές αναφορές σαν ιδιοκτήτες της CWT.
Σύμφωνα με έκθεση του Υπουργείου Οικονομικών, που δόθηκε στην δημοσιότητα την περασμένη Παρασκευή- οι παραβάσεις διαπράχθηκαν από τις 8 Αυγούστου του 2006 μέχρι τις 28 Νοεμβρίου του 2012, διάστημα κατά το οποίο η εταιρεία μετέφερε 44.430 ανθρώπους. Σύμφωνα με το έγγραφο « η εταιρεία παρέλειψε να δώσε ένα ελάχιστο βαθμό προσοχής σχετικά με τις υποχρεώσεις συμμόρφωσης στις προβλεπόμενες κυρώσεις προς την Κούβα από το OFAC (Γραφείο Ελέγχου Αλλοδαπών Περιουσιακών Στοιχείων)».

Σύμφωνα με πληροφορίες,  το OFAC είχε επιβάλει αρχικά κατά της εταιρείας, πρόστιμο ύψους 11.093.500 εκατ. ευρώ, το οποίο στην συνέχει μειώθηκε αφού η CWT  «ανέφερε εθελοντικά τις υποτιθέμενες παραβιάσεις,  τις σταμάτησε και συνεργάστηκε με τους βορειοαμερικάνους ερευνητές».

(Με πληροφορίες από EFE)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια