17 Απριλίου 2014

Να οικοδομήσουμε τις αξίες για την εξασφάλιση της συνέχειας της Επανάστασης

 . Foto: Juvenal Balán
«Η ιστορική γενιά μαζί με αυτούς που γεννηθήκαμε μαζί με την Επανάσταση βλέπαμε πολύ μακρινή την στιγμή που θα ερχόταν εκείνοι που θα είχαν το μέλλον της στα χέρια τους.  Ωστόσο, αυτή η στιγμή έχει έρθει και αυτή η νέα γενιά βρίσκεται σήμερα στα θρανία και χρειάζεται να οικοδομήσει αξίες που να εγγυώνται την συνέχεια της Επανάστασης». 


Με αυτά τα λόγια, ο Miguel Díaz-Canel Bermúdez, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και  πρώτος αντιπρόεδρος του  Συμβουλίου του Κράτους και των Υπουργών, έκλεισε τις εργασίες της Εκπαιδευτικής Ημερίδας για τις Αξίες που πραγματοποιήθηκε χθες στην έδρα της  Κεντρικής Ένωσης  Συνεργατικής Ιατρικής της πρωτεύουσας.


Επεσήμανε επίσης, τον σημαντικό ρόλο της οικογένειας στην αναγέννηση αξιών όπως ο πατριωτισμός και η ειλικρίνεια και σημείωσε ακόμη ότι με προσανατολισμό στην οικογένεια πρέπει να  προγραμματιστούν εκπαιδευτικά σεμινάρια για γονείς, πάνω από όλα για εκείνους που έχουν τέτοιες δυσκολίες.
«Σήμερα, πρέπει να επιμείνουμε στην προετοιμασία των εκπαιδευτικών, προς αυτή την κατεύθυνση θα στοχεύει σε μεγάλο βαθμό η τελειοποίηση του εκπαιδευτικού συστήματος για να μετατρέψει το σχολείο σε κατ εξοχήν κέντρο πολιτισμού για όλη την κοινωνία» τόνισε ο Ο Díaz-Canel.

Γι αυτό ακριβώς, ο Πρώτος Αντιπρόεδρος τόνισε  την ανάγκη μετασχηματισμού της κοινωνίας μέσω  τοπικών προγραμμάτων πάνω σε κοινωνικά θέματα, ιστορίας,  , πολιτισμού και της πρόληψης, που θα στοχεύουν στην κοινωνικοποίηση και στην  διάδοση αξιών.

Στις τέσσερεις ομάδες εργασίας της ημερίδας συζητήθηκαν τα θέματα  της ενίσχυσης της εθνικής  ενότητας και ταυτότητας, των αξιών και της επικοινωνίας του λαού και των εργαζομένων, της οικογένειας, ο ρόλος του εκπαιδευτικού στις νέες γενιές και των προκλήσεων, ιδιαίτερα της ολοκληρωμένης δουλειάς στην βάση της κοινωνίας.


     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια