17 Δεκεμβρίου 2014

Me dicen Cuba (Greek Subtitles)




Το ICAIC γιορτάζει τα 55 χρόνια του με νέο ντοκουμανταίρ για τους Πέντε
από το blog  proyectonumantino.blogspot.gr

Το ντοκυμανταίρ του κουβανού δημιουργού Pablo Massip με τίτλο Me dicen Cuba (Με λένε Κούβα), θα είναι μια από τις ειδικές προβολές με τις οποίες το Κουβανικό Ινστιτούτο Κινηματογραφικής Τέχνης και Βιομηχανίας (ICAIC) θα γιορτάσει τα 55 χρόνια του, στις 24 Μαρτίου. Η αβάν πρεμιέ θα γίνει στο θέατρο Τσάρλι Τσάπλιν της Αβάνας στις 25 Μαρτίου, στις 8.30 το βράδυ.

Η αρχική ιδέα για το ντοκυμανταίρ ήταν μια ταινία μέσου μήκους "making of", ενός ακουστικού δίσκου που θα ηχογραφούσε η Εταιρία Μαγνητοφωνήσεων και Μουσικών Εκδόσεων (EGREM) για την υπόθεση των Πέντε Κουβανών Ηρώων. Γρήγορα όμως το πρότζεκτ μεγάλωσε, όπως εξήγησε σε συνέντευξη τύπου ο Μάσιπ, σεναριογράφος και σκηνοθέτης της ταινίας, ο οποίoς είπε ακόμα ότι για το ντοκυμανταίρ αυτό χρησιμοποιήθηκαν συνεντεύξεις με περισσότερους από 20 μουσικούς και τραγουδιστές που συμμετείχαν στο δίσκο.

Στο υλικό πρωταγωνιστούν κορυφαίοι σύγχρονοι κουβανοί καλλιτέχνες, όπως Sergio Vitier, Silvio Rodríguez, Frank Fernández, Vicente Feliú, Kiki Corona, Amaury Pérez, Juan Formell, Pablo FG, Baby Lores, Raúl Paz, Buena Fe, Lázaro García, Tammy, Vania, Havana D Primera, Yoruba Andabo, el Coro Diminuto y el Nacional, και άλλοι.

«Διαπίστωσα ότι μπορούσα να κάνω μια δουλειά πολύ πιο ενδιαφέρουσα αν χρησιμοποιούσα τα λόγια των συμμετεχόντων, μπορούσα να μεταφέρω τη σκέψη της καλλιτεχνικής πρωτοπορίας της Κούβας σχετικά με την πατρίδα, τον έρωτα, τη φιλία και τον ηρωισμό, αξίες οικουμενικές αλλά ταυτόχρονα πολύ κουβανικές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δημιουργός.

Ο Μάσιπ σχολιάσε ακόμα ότι οι μέρες δουλειάς ήταν εξαντλητικές, σχεδόν 2 μήνες εντατικής δουλειάς, κατά τις οποίες κατέγραψαν τη διαδικασία ηχογράφησης στα στούντιο της EGREM και πήραν συνεντεύξεις από τους καλλιτέχνες που δεν μπορούσαν να βιντεοσκοπήσουν κατά τη διάρκεια της ερμηνείας τους.


Όσο για τον τίτλο της ταινίας, αποκάλυψε ότι ήταν ιδέα των Alexander Abreu και Havana de Primera, από το όνομα της πιο πρόσφατης ομώνυμης επιτυχίας τους (βλ. βίντεο), η οποία περιλαμβάνεται τόσο στο μουσικό δίσκο όσο και στο ντοκυμανταίρ. Η ταινία Me dicen Cuba θα προβάλλεται στην Κούβα από τις 27 Μαρτίου έως της 4 Απριλίου και αποτελεί μέρος ενός φιλόδοξου σχεδίου που περιλαμβάνει ακόμα CD, βιβλίο και μια μεγάλη συναυλία, προγραμματισμένη για τις 24 Μαϊου στο θέατρο Καρλ Μαρξ, προς τιμήν των Πέντε.

1 σχόλιο:

  1. Το ντοκυμανταίρ του κουβανού δημιουργού Pablo Massip με τίτλο Me dicen Cuba (Με λένε Κούβα), θα είναι μια από τις ειδικές προβολές με τις οποίες το Κουβανικό Ινστιτούτο Κινηματογραφικής Τέχνης και Βιομηχανίας (ICAIC) θα γιορτάσει τα 55 χρόνια του, στις 24 Μαρτίου. Η αβάν πρεμιέ θα γίνει στο θέατρο Τσάρλι Τσάπλιν της Αβάνας στις 25 Μαρτίου, στις 8.30 το βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια