9 Δεκεμβρίου 2013

“BASTIÓN 2013”

Στρατιωτική - Πολιτική Άσκηση
Επιτυχής η στρατιωτική εκπαίδευση όλου του λαού


Αβάνα 3/12/2013



Το διήμερο 23 και 24 Νοέμβρη  είναι στην Κούβα «Ημέρες Εθνικής Άμυνας» στα πλαίσια των οποίων πραγματοποιείται μεγάλη Στρατιωτική  Άσκηση σε όλη την επικράτεια με την συμμετοχή όλων των μαζικών λαϊκών οργανώσεων. Γιατί στην Κούβα η εθνική άμυνα είναι και επιχειρησιακά, υπόθεση όλου του λαού. Εφέτος η άσκηση διήρκεσε 4 ημέρες καθώς πέρσι λόγω του τυφώνα “Santy”  δεν πραγματοποιήθηκε.  


Για να πάρουμε μια ιδέα τι σημαίνει αυτή η άσκηση, αναφέρουμε κάποιες πλευρές της που δημοσιεύτηκαν στον εδώ τύπο. Εκτός από τις στρατιωτικές δυνάμεις συμμετέχουν όλες οι οργανισμοί και οι λαϊκές οργανώσεις της χώρας, καθώς όλοι είναι ενταγμένοι στο αμυντικό σύστημα της χώρας.  Οι φοιτητές των Πανεπιστημίων κάνουν εκπαιδευτικές βολές με πολεμικά όπλα, άλλες οργανώσεις εκτελούν σενάρια αντιμετώπισης χημικού πολέμου, αεράμυνας, οι εταιρείες μεταφορών και επικοινωνίας εκτελούν την μόνιμη αποστολή τους καθώς είναι ενταγμένες στο αμυντικό σύστημα, όλοι στην Κούβα έχουν συγκεκριμένη  στρατιωτική αποστολή  για την άμυνα της χώρας. Ένα από τα σενάρια της άσκησης, π.χ που είδε το φως της δημοσιότητας ήταν η αποκατάσταση του δικτύου επικοινωνίας της χώρας σε περίπτωση καταστροφής ή κατάληψης, με δίκτυο ραδιοερασιτεχνικών σταθμών σε όλη την επικράτεια.  Παρακάτω, δημοσιεύουμε το κύριο άρθρο της εφημερίδας «Tribuna”, όργανο της περιφερειακής επιτροπής του κόμματος στην Αβάνα:

Κατά την διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων ημερών στελέχη του Κόμματος και της Κυβέρνησης, αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, οπλίτες και πολιτικό προσωπικό των  Ένοπλων Επαναστατικών Δυνάμεων (FAR) και του Υπουργείου Εσωτερικών (MININT)  σε συνεργασία συνεργασία με τον λαό  της πρωτεύουσας, συνέβαλαν στην άνοδο του επιπέδου προετοιμασίας και στην συνοχή των οργάνων διεύθυνσης, των κάθε τύπου στρατευμάτων, της οικονομίας και του λαού, με σκοπό την αντιμετώπιση ποικίλων ενεργειών του εχθρού.

Η υπευθυνότητα και η πειθαρχία χαρακτήρισαν όλες τις δραστηριότητες και απέδειξαν την ετοιμότητα  του αμυντικού συστήματος καθώς και την  ισχυρή πολεμική αντίληψη και ετοιμότητα όλου του λαού.

Το Διήμερο Εθνικής Άμυνας μέσω της άσκησης “Bastión 2013” συνέβαλε στην προετοιμασία των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων Άμυνας , των ειδικών ομάδων και των Μπριγάδων Παραγωγής και Άμυνας σε συνθήκες απειλής πολέμου και εχθρικής επίθεσης, καθώς επίσης και την  ακρίβεια και την ταχύτητα ανταπόκρισης των συστημάτων προειδοποίησης.

Σήμερα, η ημέρα θα είναι αφιερωμένη στην πρακτική εξάσκηση των CDM και των ZD  σε συνθήκες εχθρικής δραστηριότητας εσωτερικού και εξωτερικού εχθρού. Η εταιρεία “ASTRO” (ΚΤΕΛ) και το λιμάνι της Αβάνας έχουν  προφανή σημαντική συμμετοχή  στην άσκηση, σήμερα.

Τέλος, με την επιτυχή πραγματοποίηση της Άσκησης “Bastión 2013” και του Διημέρου Εθνικής Άμυνας  επιδείχτηκε η θωράκιση της πρωτεύουσας. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια