27 Σεπτεμβρίου 2013

Κατευθύνσεις Δράσης

Οι συμμετέχοντες στην Διεθνή Συνάντηση για την Απελευθέρωση των Πέντε, που συγκλίθηκε στην Αβάνα, με αφορμή την συμπλήρωση 15 χρόνων από την αυθαίρετη σύλληψη των Πέντε αντι-τρομοκρατών Κουβανών, αναλαμβάνουμε τις παρακάτω δεσμεύσεις:

1.  Να εντατικοποιήσουμε τις δράσεις μέσα και προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, για ν’ απαιτήσουμε από τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να κάνει χρήση των προνομίων που του δίνει το Σύνταγμα της χώρας του και για ανθρωπιστικούς λόγους, ν’ απελευθερώσει  τους Φερνάντο Γκονζάλες Γιόρτ, Αντόνιο Γκερέρο Ροντρίγκεζ, Ραμόν Λαμπανίνο Σαλαζάρ και Χεράρντο Ερνάντεζ Νορντέλο και να τους  επιστρέψει στην Κούβα, χωρίς κανέναν όρο.
2.  Να υποστηρίξουμε τους δικηγόρους υπεράσπισης στα αιτήματά τους, όπως αυτό του Habeas Corpus, αλλά και το αίτημα του δικηγόρου Μάρτιν Γκάρμπους να ανακηρυχθεί αντισυνταγματική η πλαστή δίκη που τελέστηκε για τους Πέντε. Προτείνουμε  την πραγματοποίηση φόρουμ, συναντήσεων και συζητήσεων με νομικούς, τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες, όσο και στο υπόλοιπο κόσμο, αναδεικνύοντας αυτή την σημαντική πλευρά της υπόθεσης.
3.  Να υποστηρίξουμε την οργάνωση της Διεθνούς Επιτροπής Έρευνας που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο, στις 7 & 8 Μαρτίου του 2014. Διεθνής Επιτροπή Έρευνας για την υπόθεση των Πέντε Κουβανών (του Μαϊάμι). www.voicesforthefive.com.
4.  Να συγκεντρώσουμε όλες τις οργανωτικές μας δυνάμεις, υποστηρίζοντας την πραγματοποίηση της III Ημερίδας Καταγγελίας και Αλληλεγγύης «Πέντε μέρες δράσης για τους Πέντε», στην Ουάσινγκτον, τον Μάιο του 2014, η οποία ελπίζουμε ότι θα είναι και η τελευταία. www.thecuban5.org; www.icap.cu
5.  Να εντατικοποιήσουμε την δουλειά στα κοινοβούλια σ’ όλο τον κόσμο, ώστε να επιτύχουμε ν’ απευθυνθούν στο Κονγκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών και στον Πρόεδρο Ομπάμα, απαιτώντας της απελευθέρωση των Πέντε και να παρακινήσουμε τους βουλευτές να επισκεφθούν τους Ήρωες.
6.  Να συνεχίσουμε την καμπάνια δράσης στις 5 κάθε μήνα, στέλνοντας γράμματα και μηνύματα κάθε είδους στο site του Λευκού Οίκου, τηλεφωνικές κλήσεις, γράμματα σε προσωπικότητες, που να καταγγέλουν ότι υπάρχουν Πέντε αθώοι Κουβανοί στις φυλακές των ΗΠΑ.
7.  Ν’ απευθυνθούμε στα συνδικαλιστικά κινήματα διαφόρων χωρών, ζητώντας να υποστηρίξουν το αίτημα της απελευθέρωσης των Πέντε, καθώς και σε θρησκευτικά ιδρύματα διαφόρων χωρών, με διαφορετικές αποχρώσεις, πίστη και κουλτούρα, ώστε ν’ απευθυνθούν στους ομολόγους στους στις ΗΠΑ & Καναδά και να απαιτήσουν στην απελευθέρωση των συντρόφων μας, συμπεριλαμβανομένων και κινήσεων προς το Βατικανό, μ’ αυτό το πνεύμα.
8.  Να συνεχίσουμε την χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως Facebook, Twiter, YouTube, blogs και άλλα εναλλακτικά μέσα, επιμένοντας στην καταγγελία ότι οι ΗΠΑ πλήρωσαν αρκετούς δημοσιογράφους, διαφόρων Μέσων του Μαϊάμι, ώστε να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη στη δίκη, ενάντια στους Πέντε.
9.  Να καλέσουμε τις νεολαίες σ’ όλο τον κόσμο, την OCLAE, και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών να σχηματίσουν την δική τους ατζέντα πρωτοβουλιών στα διεθνή φόρουμ που συμμετέχουν, κυρίως στο XVIII Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών που θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Κίτο του Εκουαδόρ.
10.              Να επωφεληθούμε στο έπακρο πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως  τη ζωγραφική, την λογοτεχνία, το σινεμά, το θέατρο και το χορό, πραγματοποιώντας εθνικές και διεθνείς εκδηλώσεις, με πολύπλευρες εκφράσεις της τέχνης, που να διευκολύνουν την πρόσβαση σε διανοούμενους και καλλιτέχνες βορειο-αμερικάνους, που ν’ απαιτούν την απελευθέρωση των Πέντε.
11.              Να συνεχίσουμε να προωθούμε πρωτοβουλίες, που να αγγίζουν των βορειο-αμερικάνικο λαό, όπως η σημερινή με τις κίτρινες κορδέλες, που έγινε με πρωτοβουλία του Ήρωα της Δημοκρατίας της Κούβας, Ρενέ Γκονζάλες Sehwerert και να εξηγούμε στους λαούς του κόσμου την σημασία αυτής της καμπάνιας.
12.              Να βασίζουμε όλες μας τις καμπάνιες στα επιχειρήματα που παρουσιάζονται στα ντοκουμέντα της ίδιας της βορειο-αμερικάνικης κυβέρνησης και αντανακλούν αυτά που οι ίδιοι προσπάθησαν να κρύψουν απ’ ολόκληρο τον κόσμο, καθώς και από τους διεθνείς οργανισμούς που αξιολόγησαν την αυθαίρετη σύλληψη των Πέντε. ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ; Συμβουλευτικά Ντοκουμέντα  www.antiterroristas.cu
13.              Να επιτύχουμε την θεσμοθέτηση δράσεων του κινήματος αλληλεγγύης με την Κούβα, ώστε να ενισχύσουμε το δίκαιο πια αίτημα της απελευθέρωσης των Πέντε.
14.              Να παρακινήσουμε για την συμμετοχή των φίλων της Κούβας στις εκδηλώσεις του Κουβανικού Ινστιτούτου Φιλίας των Λαών, όπως η IX Διάσκεψη για την Απελευθέρωση των Πέντε, ενάντια στην τρομοκρατία (13 έως 17 Νοεμβρίου του 2013) και την III Παγκόσμια Συνάντηση Αλληλεγγύης με την Κούβα, που θα γίνει στην Αβάνα, 27 έως 30 Οκτωβρίου του 2014.
15.              Να στείλουμε μηνύματα στο Γραφείο Ομοσπονδιακών Φυλακών των ΗΠΑ,  μεταδίδοντας την επείγουσα ανάγκη ειδικής ιατρικής μέριμνας προς τον Ραμόν Λαμπανίνο.

Να εργαστούμε χωρίς επανάπαυση, απαιτώντας:  Απελευθέρωση χωρίς όρους, τώρα!
15 χρόνια είναι ντροπή!
15 χρόνια, φτάνει πιά!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια