31 Ιουλίου 2013

Ψήφισμα Αλληλεγγύης με την Κούβα Της 43ης Ευρωπαικής Μπριγάδας «Χοσέ Μαρτί»

Πάνω από 50 χρόνια τώρα το σοσιαλιστικό πολιτικό σύστημα της Κούβας έχει πέσει θύμα συκοφαντιών, δυσφημήσεων και διαστρεβλώσεων από τα μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης, που είναι στα χέρια του ιμπεριαλισμού.

Παρ όλα αυτά η Κούβα αντιστέκεται στον μηχανισμό χειραγώγησης των μεγάλων ΜΜΕ και σε όλες τις  κατά καιρούς προσπάθειες να της απονείμουν τον τίτλο του τρομοκράτη, ενορχηστρωμένες από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, που έχουν σαν κυρίαρχη πολιτική  τον παράνομο, άδικο και ξεπερασμένο οικονομικό και εμπορικό Αποκλεισμό που έχει επιβληθεί στο νησί και έχει υποχρεώσει το λαό του να αντιστέκεται  με δυναμική και δημιουργικότητα απέναντι στην έλλειψη αγαθών, τροφίμων και στην απαγόρευση να εισάγουν ή να εξάγουν νέες τεχνολογίες.


Παρ όλες αυτές τις δυσκολίες, η Κούβα είναι σήμερα μια χώρα όπου η κοινωνική ασφάλεια είναι εγγυημένη, παρουσιάζοντας τα πιο υψηλά στάνταρ σε διάφορους τομείς, κυρίως στην υγεία και στην παιδεία και προχωρά σταθερή και σίγουρη στην επικαιροποίηση του σοσιαλιστικού οικονομικού της μοντέλου.

Αυτή η μπριγάδα εντάχθηκε στους εορτασμούς  που γίνονται σε όλη την χώρα για την 60η επέτειο της ηρωικής επίθεσης στο στρατόπεδο Μονκάδα το 1953, η οποία για εμάς αποτελεί ορόσημο πραγματικής υπερηφάνειας.

Για αυτούς τους λόγους τα 121 μέλη της 43ης ευρωπαϊκής μπριγάδας «Χοσέ Μαρτί» προερχόμενα από 16 χώρες , διακηρύσσουμε:
- Ενάντια στις προσβλητικές  καμπάνιες που υποκινούνται από τα ιμπεριαλιστικά μονοπώλια των ΜΜΕ.
- Υπερ της απελευθέρωσης των 5 Κουβανών Ηρώων που κρατούνται άδικα στις φυλακές των ΗΠΑ επειδή αγωνίζονται ενάντια στην τρομοκρατία.
- Για τον τερματισμό του εγκληματικού  οικονομικού και εμπορικού αποκλεισμού ενάντια στην Κούβα.
-  Για τον κατάργηση της λεγόμενης Ευρωπαϊκής θέσης.
- Για το κλείσιμο της Στρατιωτικής Βάσης στο Γκουαντάναμο, και την επιστροφή του εδάφους που κατέχεται παράνομα στους νόμιμους ιδιοκτήτες του.

Ταυτόχρονα  δεσμευόμαστε:
- Nα διαδώσουμε με βάση την εμπειρία που ζήσαμε αυτές τις τρείς εβδομάδες την αληθινή  πραγματικότητα της Κούβας, το πνεύμα του λαού της και την ανυποχώρητη δέσμευση να συνεχίσουν το σοσιαλιστικό έργο που ξεκίνησε εδώ και πέντε δεκαετίες.
- Να κάνουμε γνωστή των Πέντε Ηρώων  χρησιμοποιώντας όλους τους τρόπους και τα μέσα επικοινωνίας που έχουμε στην διάθεσή μας σε κάθε μια από τις χώρες μας και να δουλέψουμε  σε μόνιμη βάση για την δικαιοσύνη και την άμεση απελευθέρωσή τους.
-  Να απαιτήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις την άρση του οικονομικού και εμπορικού αποκλεισμού από τις Ηνωμένες Πολιτείες ενάντια στην Κούβα, και να αντιταχθούμε σθεναρά στις προσπάθειες να εμπλέκονται οι χώρες μας σε αυτήν την εχθρική και απάνθρωπη πολιτική.
-  Να εκφράσουμε την πιο ενεργητική μας αντίθεση με όλα τα μέσα και σε όλα τα πιθανά Φόρα, στις ιμπεριαλιστικές προσπάθειες που αρνούνται στην Κούβα το δικαίωμά της στην ανεξαρτησία, στην κυριαρχία και στον αυτοδιάθεση.
-  Να συνδεθούμε περισσότερο και να υποστηρίξουμε όλες τις δραστηριότητες που  οι οργανώσεις αλληλεγγύης με την Κούβα  αναπτύσσουν  υπέρ αυτής της αδερφής χώρας στις δικές μας χώρες μας.
-  Να διαδώσουμε σε όλα τα Φόρα και με όλους τους τρόπους την σύγκληση της ΧΙ Διεθνούς Διάσκεψης Αλληλεγγύης με τους Πέντε στο Ολγίν, καθώς και την σύγκληση της ΙΙΙ Διεθνούς Συνάντησης Αλληλεγγύης με την Κούβα το 2014.

Ζήτω η Αλληλεγγύη των Λαών !
Ηasta la Victoria Siempre !

Caimito, Artemisa
18/7/2013


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια