20 Μαΐου 2013

Το ICAP στην Αθήνα


Φτάνει σήμερα (20/5) στην Αθήνα,αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Κουβανικού Ινστιτούτου Φιλίας των Λαών (ICAP) αποτελούμενη από τον   Pedro Olmedo Pérez και την  María Aleida Del Riegο

Τελευταία φορά  το  ΙCAP επσικέφτηκε την χώρα μας  το 2008, όμως η Κούβα, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, πιστή στο διεθνιστικό της καθήκον είναι πάλι εδώ.

  Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, η γνωριμία με την Κουβανική πραγματικότητα αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Έτσι η εκδήλωση που οργανώνει ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης σε συνεργασία με την ΕΕΔΥΕ και την ΕΕΔΔΑ το Σάββατο 25/5 στην Επιτροπή Ειρήνης της Δάφνης αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για όσουν επιθυμούν να γνωρίσουν από πρώτο χέρι την πραγματικότητα του ηρωικού νησιού.

4 σχόλια:

  1. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 21/5/2013

    Επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιούν από χτες και μέχρι τις 26 Μάη οι εκπρόσωποι του Κουβανικού Ινστιτούτου Φιλίας των Λαών (ICAP) από τη Διεύθυνση του Τμήματος για την Ευρώπη, Πέδρο Ολμέδο Πέρες Ρούβιο και Μαρία Αλέιδα ντε Ριέγο. Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους θα συναντήσουν και συζητήσουν για την αλληλεγγύη των δύο λαών με τον Ελληνοκουβανικό Σύνδεσμο Φιλίας και Αλληλεγγύης, καθώς και εκπροσώπους του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Υφεσης και Ειρήνης, της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης, της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας. Η αντιπροσωπεία του ICAP θα συναντηθεί επίσης με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ.
    Την Πέμπτη 23 Μάη οι Κουβανοί αγωνιστές θα παραβρεθούν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων.
    Την Παρασκευή 24 Μάη θα βρεθούν στη Λάρισα και θα μιλήσουν σε εκδήλωση για τις εξελίξεις στην Κούβα που συνδιοργανώνουν ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης, η ΕΕΔΥΕ και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (8.30 μ.μ., στην πλατεία Λαμπρούλη, στο «Φρούριο»).
    Το Σάββατο 25 Μάη θα μιλήσουν σε εκδήλωση στην Αθήνα, που διοργανώνει ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος σε συνεργασία με την ΕΕΔΥΕ και την ΕΕΔΔΑ με θέμα «Οι εξελίξεις στην Κούβα και η αλληλεγγύη του ελληνικού λαού» και θα πραγματοποιηθεί στις 7 μ.μ., στα γραφεία της Επιτροπής Ειρήνης Δάφνης, Δήλου 2 και Αγίας Βαρβάρας, Πλατεία Δημαρχείου (250 μ. από το σταθμό του μετρό).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 22/5/2013
    Συναντήσεις με λαϊκές οργανώσεις
    Οι εκπρόσωποι του Κουβανικού Ινστιτούτου Φιλίας των Λαών (ICAP) από τη Διεύθυνση του Τμήματος για την Ευρώπη, Πέδρο Ολμέδο Πέρες Ρούβιο και Μαρία Αλέιδα ντε Ριέγο, που θα είναι στη χώρα μας έως τις 26 Μάη, ξεκίνησαν χτες τις συναντήσεις με φορείς του λαϊκού κινήματος. Συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Υφεσης και Ειρήνης, της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης και του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης, όπου εκφράστηκε η αλληλεγγύη στον κουβανικό λαό και απαιτήθηκε να αρθεί ο αμερικάνικος αποκλεισμός, να καταργηθεί η ειδική θέση της ΕΕ για την Κούβα, να απελευθερωθούν οι 4 Κουβανοί πατριώτες που βρίσκονται στις φυλακές των ΗΠΑ, αλλά και ο ένας που έχει αποφυλακιστεί αλλά είναι υπό επιτήρηση. Σήμερα θα υπάρξει συνάντηση με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. Το πρωί η αντιπροσωπεία του ICAP θα συναντηθεί επίσης με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ.
    Την Πέμπτη, 23 Μάη, οι Κουβανοί αγωνιστές θα έχουν συνάντηση με το ΠΑΜΕ και θα παραβρεθούν στο απογευματινό συλλαλητήριο για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων.
    Την Παρασκευή, 24 Μάη, θα βρεθούν στη Λάρισα και θα μιλήσουν σε εκδήλωση για τις εξελίξεις στην Κούβα που συνδιοργανώνουν ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης, η ΕΕΔΥΕ και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (8.30 μ.μ., στην πλατεία Λαμπρούλη, στο «Φρούριο»). Χτες στη Λάρισα δόθηκε συνέντευξη Τύπου για αυτήν την εκδήλωση.
    Το Σάββατο, 25 Μάη, θα μιλήσουν σε εκδήλωση στην Αθήνα, που διοργανώνει ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος σε συνεργασία με την ΕΕΔΥΕ και την ΕΕΔΔΑ με θέμα: «Οι εξελίξεις στην Κούβα και η αλληλεγγύη του ελληνικού λαού» και θα πραγματοποιηθεί στις 7 μ.μ., στα γραφεία της Επιτροπής Ειρήνης Δάφνης, Δήλου 2 και Αγίας Βαρβάρας, Πλατεία Δημαρχείου (250 μ. από το σταθμό του μετρό).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 902 22/5/2013

    Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το παράρτημα Λάρισας του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, ο Γ. Λαμπρούλης σημείωσε: «Δηλώνουμε και σήμερα "παρών" δίπλα στον κουβανικό λαό. Συνεχίζουμε την αλληλεγγύη μας στο Νησί της Επανάστασης, παρακολουθούμε τις εξελίξεις και υπερασπιζόμαστε τις σοσιαλιστικές κατακτήσεις.

    Η επανάσταση στην Κούβα ήταν μια υπερώριμη ανάγκη, αποτέλεσμα και συνέχεια των πολύχρονων αγώνων του λαού του νησιού για εθνική ανεξαρτησία, λευτεριά και λαϊκή κυριαρχία με αποκορύφωμα την 1η Γενάρη του 1959 με τη θριαμβευτική είσοδο στην Αβάνα των αντάρτικων τμημάτων και στη συνέχεια την εγκαθίδρυση της επαναστατικής εξουσίας.

    Οι ιμπεριαλιστές, ιδιαίτερα οι ΗΠΑ, από την πρώτη στιγμή επιχείρησαν να πνίξουν το νέο επαναστατικό κράτος, οργανώνοντας στρατιωτικές επεμβάσεις και ένα στραγγαλιστικό οικονομικο-στρατιωτικό αποκλεισμό που διαρκεί ως σήμερα.

    Η Κούβα όμως άντεξε! Οι Κουβανοί άντεξαν και δημιούργησαν πολλά στο παρελθόν, έχοντας την αμέριστη υποστήριξη και βοήθεια των σοσιαλιστικών χωρών και της Σοβιετικής Ένωσης. Αντέχουν όμως και ως τα σήμερα, παρά τις ανατροπές στις σοσιαλιστικές χώρες και παρά το γεγονός ότι οι πιέσεις του ιμπεριαλισμού πάνω τους αυξήθηκαν αντικειμενικά στο πολλαπλάσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. LARISA.GR 22/5/2013

    Καλούμε τους εργαζόμενους τα λαϊκά στρώματα της πόλης μας για μαζική συμμέτοχη στην εκδήλωση την Παρασκευή 24 Μάη στις 8:30μμ. στην πλατεία Λαμπρούλη στο φρούριο, με θέμα: «οι εξελίξεις στην Κούβα και η αλληλεγγύη του ελληνικού λαού».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια