14 Μαρτίου 2013

«Γενική Επιθεώρηση της Κούβας»: Προτεραιότητα στις ανάγκες του πληθυσμού

Gladys Bejerano Portela
Η Γενική Επιθεώρηση της Δημοκρατίας της Κούβας, ιδρύθηκε το 2009  και από τότε έχει πραγματοποιήσει  ελέγχους  σε εκατοντάδες κρατικές επιχειρήσεις και οργανισμούς.  
    Πηγήcubadebate.cu
(Con información de Granma)
 «Η υπηρεσία θα συνεχίσει το έργο της με προτεραιότητα στον πληθυσμό, στην αντιμετώπιση  των παραπόνων  και των καταγγελιών σχετικά με την συμπεριφορά ή την ανεπαρκή απόδοση στελεχών, διευθυντών ή Οργανισμών» δήλωσε η Gladys Bejerano Portela, «Γενική Επιθεωρητής της Δημοκρατίας της Κούβας».

Θα δράσουμε, επανέλαβε, για την αποτροπή κατάχρησης κρατικών πόρων, καταστρατήγησης του προϋπολογισμού και μεθόδων κακοδιαχείρησης, που οδηγούν στην διαφθορά και στο οικονομικό έγκλημα.

Η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του Κράτους, ανέφερε επίσης, ότι στη ετήσια έκθεση της Γενικής Επιθεώρησης, αλλά και του Περιφερειακού Συστήματος Ελέγχου, οι  περισσότερες από τις μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς που καταγράφονται, αποκαλύφθηκαν μετά από καταγγελίες.
Να δουλεύουμε με επαγρύπνηση και αποτελεσματικότητα, «με το αυτί κοντά και τα πόδια σταθερά στο έδαφος», όπως επισημαίνει διαρκώς ο Αρχηγός του στρατού  Raúl Castro προσθέτοντας πως όταν δημιουργήθηκε το Υπουργείο Επιθεώρησης και Ελέγχου το 99% των καταγγελιών ήταν ανώνυμες, ενώ σήμερα το 76% είναι επώνυμες.

Επισήμανε επίσης την ανάγκη  να βελτιωθεί  η ποιότητα των ελέγχων, αλλά και των ελεγκτών των επιχειρήσεων καθώς και η προετοιμασία  του  ανθρώπινου δυναμικού  και των στελεχών.
Το έργο της Επιθεώρησης ,  τόνισε η Gladys Bejerano Portela , δεν έχει στόχο  να εξοντώσει κάποιον αλλά να βοηθήσει και να προφυλάξει πολύτιμους συντρόφους από ατυχή λάθη, και πάνω απ´ όλα, απαιτεί να τηρείται αυτό που είναι ήδη κατακτημένο στην χώρα.

Τέλος, η «Γενική Επιθεωρητής της Δημοκρατίας της Κούβας»  τόνισε ιδιαίτερα την καλή δουλειά  των εργαζόμενων στην Επιθεώρηση και των  ελεγκτών της επαρχίας, οι οποίοι μετά τον τυφώνα Sandy  συνέβαλαν στον έλεγχο και την αποτελεσματικότητα της κατανομής των πόρων στην προσπάθεια  αποκατάστασης των ζημιών και της διανομής της ανθρωπιστικής βοήθειας στις πληγείσες οικογένειες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια