31 Μαΐου 2012

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΡΝΕΣΤΟ ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ

  El Pensamiento Economico de Ernesto Che Guevara

Εκδόσεις  Casa de las Americas 1987, CUBA.       
                                                                                                                       Εκδόθηκε επίσης στην αγγλική γλώσσα το 1989 με τον τίτλο «Che Guevara: Economics and Politics in the Transition to Socialism» από τις εκδόσεις Pathfinder.  Στην Κούβα τιμήθηκε με το «Εξαιρετικό Βραβείο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα» από τις εκδόσεις Casa de las Americas,και από το «Κέντρο Μελετών για την Αμερική» (Centro de estudios sobre America)
Αβάνα, Μάιος 2012
Δημοσιεύτηκε στα blogs “Sierra Maestra”, “Guevaristas” κ.α

24 Μαΐου 2012

Mesa Redonda - για τις εκλογές [2012] στην Ελλάδα (+video)


Παρέμβαση για την κατάσταση στην Ελλάδα και τις εκλογές, σε συζητήσεις με Κουβανούς φίλους και συναγωνιστές, σε συνεντεύξεις στο RADIO HABANA και στην εκπομπή MESA REDONDA της κουβανικήε τηλεόρασης. Περίληψη του παρακάτω δημοσιεύτηκε στα Ισπανικά , στο blog Sierra Maestra.


3 Μαΐου 2012

Διεθνής Συνάντηση Αλληλεγγύης στην Κούβα για τους «5».


Encuenrtro Internacionalista de Solidaridad para los cinco


 Είχαμε την τύχη να συμμετέχουμε στη συνάντηση που  πραγματοποιήθηκε την επομένη της Πρωτομαγιάς,  στο Palacio de Convenciones, στην Αβάνα προσκεκλημένοι από το Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών (ICAP) μαζί με αντιπροσωπείες  από διάφορες χώρες της Λατινικής Αμερικής, αλλά και απ’ ολόκληρο τον κόσμο, στα πλαίσια της διεθνούς καμπάνιας για την απελευθέρωση των 5 Κουβανών ηρώων, που είναι άδικα φυλακισμένοι στις ΗΠΑ.

2 Μαΐου 2012

Πρόσκληση του "ICAP" για την 41η Μπριγάδα



Το Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών ( ICAP ) καλεί στην Διεθνή Μπριγάδα Εθελοντικής Εργασίας που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 20 Ιουλίου ΤΟΥ 2012. Αυτή η μπριγάδα είναι αφιερωμένη στο έργο και στην σκέψη του ηρωικού αντάρτη Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, καθώς συμπληρώνονται 45 χρόνια από το πέρασμά του στην αθανασία, καθώς επίσης και στον αγώνα για την απελευθέρωση των 5 ηρώων μας.

1 Μαΐου 2012

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2012 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ



Από την προηγούμενη μέρα η Αβάνα ζούσε για την Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση στην Πλατεία της Επανάστασης.  Είδαμε και κάτι που είμαστε συνηθισμένοι, αυτοκίνητο με μικροφωνική που καλούσε στη Συγκέντρωση, ενώ νωρίς το βράδυ (σπάνιο για την Αβάνα) όλα τα μαγαζιά έκλεισαν νωρίς. Παίρνοντας τα μπλουζάκια μας με το σήμα της φετινής  Πρωτομαγιάς και το «πάσο» μας για τον χώρο των ξένων αντιπροσωπειών στην πλατεία  από το ICAP (Kουβανικό Ινστιντούτο Φιλίας των Λαών) διαβάσαμε με απορία την ώρα προσέλευσης: 7.30 το πρωί ! Μας εξήγησαν μάλιστα ότι αυτή είναι η ώρα της συγκέντρωσης, και να φροντίσουμε να φτάσουμε νωρίτερα γιατί μετά θα είναι πολύ δύσκολη η προσέλευση.
(φωτο)

Πρωτομαγιά 2012, Αβάνα

Βίντεο από την Πρωτομαγιά 2012 στην Αβάνα



Δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο blog  SIERRA MAESTRA  5 / 2012

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια